Wasmachine stopt tijdens programma

wasmachine stopt

Een wasmachine die stopt tijdens het wassen is vervelend. De snelste manier om te achterhalen wat het probleem is, is door te kijken wat de wasmachine aan het doen was op het moment dat hij stopte.

Stopt uw wasmachine bijvoorbeeld direct bij het begin van het wasprogramma, dan kan het zijn dat de pomp van de wasmachine kapot is. Een wasmachine begint namelijk als eerste met water in uw wasmachine pompen.

Stopt uw wasmachine ermee op het moment dat hij water nodig heeft, controleer dan alle zaken die daarvoor benodigd zijn. Kijk bijvoorbeeld als eerste of de kraan wel goed open staat en of er natuurlijk ook water uit de kraan komt.

Check vervolgens of uw wasmachine een aquastop heeft. Een aquastop zit in de nieuwere wasmachines en zorgt ervoor dat de toevoer van het water wordt afgesloten wanneer er zich een lekkage voordoet.

wasmachine stoptUiteraard kan het ook zijn dat uw wasmachine geen aquastop heeft. In veel gevallen is dan het inlaatventiel of het zeepbakdeksel kapot. Deze onderdelen bevinden zich aan de bovenkant van de wasmachine direct onder het bovenblad. Dit is ook de plek waar de toevoerslang uw wasmachine in gaat.

Al het water komt dan eerst langs het inlaatventiel. Dit inlaatventiel is volledig elektronisch gestuurd en is gemakkelijk te controleren. Het enige dat u daarvoor hoeft te doen is het te verwijderen van de zeepbakdeksel en zien of er water doorheen komt. Al het water komt namelijk door de zeepbakdeksel en gaat vervolgens naar het juiste vakje in de zeepbak.

Nu u al deze zaken gecontroleerd heeft kunt u er voor kiezen om zelf urenlang uw wasmachine te gaan repareren of te kiezen voor een vakkundige monteur die het vaak binnen een half uur gefixt heeft. In Amsterdam en Utrecht staan een aantal wasmachine reparatie services goed aangeschreven.

 

Be the first to comment on "Wasmachine stopt tijdens programma"

Leave a comment