Hoe voorkom je inbraak via de garagedeur in Rotterdam?

garagedeur inbraakbeveiliging rotterdam

Voor het kopen van een garagedeur hoef je in Rotterdam niet ver te zoeken. Maar de ene garagedeur is natuurlijk niet de andere. Niet alleen ziet de ene er anders uit dan de andere, maar ze zijn ook niet allemaal even veilig. Een woninginbraak via een garagedeur is volgens een erkende slotenmaker in Rotterdam dan ook zo gebeurd.

Veel fabrikanten van garagedeuren gaan tegenwoordig voor styling en design en zien daarbij de veiligheidsaspecten vaak een beetje over het hoofd. Hoewel de ene deur dus niet zo veilig is als de andere zijn er wel dingen die je altijd als inbraakbeveiliging in Rotterdam kunt doen. Vooral de Rotterdamse wijk Charlois is vaak doelwit van inbrekers, aldus SlotenmakerRotterdam-24.nl. Door deze zaken te doen kan je de kans op een inbraak dan ook aanzienlijk kleiner maken. We zetten de tips onderstaand voor je op een rijtje.

Plaats verlichting bij de garagedeur

Goede sloten en pinnen op je garagedeur is 1, maar vergeet vooral goede verlichting niet. Inbrekers houden er namelijk absoluut niet van om in de schijnwerpers te staan. Lampen met een bewegingssensor zijn daarbij helemaal perfect. Zo bespaar je niet alleen stroom, en brandt de lamp alleen wanneer de sensor een beweging zo detecteert. Maar ook is het zo dat je daarmee de inbreker een signaal geeft dat hij (of zij) gezien is.

Haal bossages rondom de garagedeur weg

Ja, we weten het. Bossages en planten zijn mooi. En dat is ook helemaal zo. Maar daarmee biedt u de inbreker wel een ideale schuilplaats om zijn inbrekerswerkzaamheden uit te voeren. Wij moeten dan ook helaas adviseren om het mooie aanblik van aan weerszijden van het pad een bossage volledig weg te halen of een in ieder geval zo veel mogelijk te snoeien. Hiermee zorg je ervoor dat er volop licht op de deur en inbreker staat en dat hij zich niet kan verstoppen.

Plak een sticker van een alarm of een waakhond op de deur

Het idee van een hond of een alarm schrikt af. Het maakt dan ook helemaal niet uit of je wel of niet een waakhond hebt en datzelfde geldt voor een alarminstallatie. Niet zo gek natuurlijk, want hoe zou een inbreker van buitenaf moeten zien of jij een waakhond binnen hebt? En voor een alarminstallatie geldt hetzelfde. Waarom zouden ze het risico nemen dat jij wel een goede alarminstallatie binnen hebt terwijl het huis van de buren ‘vrij toegankelijk’ is?

Een hekwerk tegen inbrekers in Rotterdam

Wanneer je alle drie bovenstaande tips hebt toegepast bij je woning zijn er natuurlijk altijd nog andere mogelijkheden om de kans op een inbraak in Rotterdam nog verder te verkleinen. Een hek plaatsen voor je garagedeur is een van die andere opties. Natuurlijk is het dan wel handig dat je het hek van een afstand kunt bedienen. Want wie wil er nou elke keer uit zijn auto stappen om zijn hek open te doen zodat hij zijn huis binnen kan? Niemand toch?

Zo zie je maar, ook al koop je een garagedeur die niet super veilig is, dan nog kan je met een paar simpele aanpassingen de veiligheid rondom je woning aanzienlijk vergroten.

Be the first to comment on "Hoe voorkom je inbraak via de garagedeur in Rotterdam?"

Leave a comment