De ettelijke voordelen van WordPress

Als blogger weet jij ook wat WordPress is, want daar begon je je bedrijf mee. Inmiddels wordt WordPress onder andere ingezet om websites en webshops via Woocommerce te maken. Jij kan met WordPress websites bouwen zonder enkele kennis te bezitten van scripts. Dat blijft wat WordPress hierdoor interessant maakt.

Hoe werkt WordPress installeren?

Wellicht ken je de benaming CMS , dit betekent Content Management System. Je webpagina bouwen wordt zo heel makkelijk op deze manier! Je kunt WordPress kosteloos van internet downloaden en er gebruik van maken. Indien je er maar een beetje verstand van hebt, kun jij dat eigenhandig doen zonder een duur webdesign bureau in te schakelen! De installatie van je WordPress site kan je doen via FTP (FileZilla) of Softaculous. Ook kan je kiezen voor bedrijven die installatie volledig voor je doen en ook zorgen dat jouw site altijd voldoet aan de hoogste beveiligingsnormen en updates. Een bedrijf dat een goede naamsbekend hiermee heeft is WPmonster.nl.

Met de installatie van enkele belangrijke plugins zoals WP Super Cache kan je website in no-time een 2 keer zo snelle laadtijd behalen. Dat is mooi, want Google die neemt dat soort factoren tegenwoordig ook mee in hun algoritme. Websites die sneller laden kunnen dus hoger in de zoekresultaten voorkomen.

Als eerder genoemd is het allergrootste voordeel aan WordPress dat je zelf geen zier hoeft te weten van scripts. Je kunt ook heel veel kanten op met jouw WordPress webpagina. Wanneer je WordPress gebruikt, houdt jij geld over voor bijvoorbeeld marketing omdat WordPress kosteloos blijft. WordPress kan overigens worden weergegeven op alle apparaten, of dat nou een laptop is, een desktop (vaste computer), een tablet of smartphone. Wel is het belangrijk dat je daarvoor kiest voor een responsive theme. Dat wil zeggen een template voor je WordPress site die meeschaalt met het apparaat waarop de bezoeker jouw website bekijkt.

Hoe zit het met WordPress beveiliging?

De bescherming van WordPress is optimaal wanneer je er voor zorgt dat je tijdig alle updates doorvoert. We hebben het dan over de updates van plugins, maar ook van templates (themes) en van WordPress zelf.

Als er een redelijk aantal webpagina’s op dezelfde server draaien, krijgt dit invloed op de snelheid van uw site. WordPress moet een keer per periode bijwerken. Met een enkele klik wordt de update gedaan. Je kunt terecht bij WordPress wanneer u makkelijk, zelf een web site wil maken!

Be the first to comment on "De ettelijke voordelen van WordPress"

Leave a comment